Debiutujące na polskim rynku francuskie miody „Lune de Miel” to produkty nie tylko smaczne ale i zdrowe. Tym razem marka proponuje konsumentom Miód z Propolisem. Propolis to oczyszczony i pozbawiony wosku kit pszczeli, bogaty w związki biologicznie czynne. Propolis ze względu na dużą zawartość związków biologicznie czynnych nazywany jest często „naturalnym antybiotykiem” i znajduje szerokie zastosowanie w profilaktyce wielu schorzeń. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym i przeciwdrobnoustrojowym stosowany jest w stanach zapalnych górnych i dolnych dróg oddechowych, chorobie wrzodowej, schorzeniach wątroby i dróg żółciowych.

Miód „Lune de Miel” z Propolisem ma innowacyjne, nietłukące się opakowanie o gramaturze 250 gram, wyposażone w praktyczne dozowniki „niekapki”, dzięki którym miód nie wycieka i łatwo odmierzyć odpowiadającą nam porcję. Doskonały jako dodatek do herbaty, musli, a także wypieków, jeśli ograniczamy biały cukier w diecie.

Marka „Lune de Miel” – tradycja i pasja od 1920 r.

Od czterech pokoleń francuska rodzina Michaud koncentruje swoją wiedzę i pasję na miodach.

U podnóży Pirenejów i Alp, na płaskowyżach Prowansji, rozpościerają się kwieciste pola, a wśród nich ponad pięć tysięcy uli. I chociaż od 1920 roku, kiedy to Yves Michaud założył pierwszą pasiekę, rodzinna firma przekształciła się w największego producenta miodu w Europie, tradycyjne receptury i filozofia „Michaud” pozostały niezmienne.

Francuska marka „Lune de Miel” – znaczy „miesiąc miodowy” i w przypadku tych miodów jest uzasadniona. Produkty kojarzą się z przyjemnością, mają piękną barwę, jednolitą konsystencję i wyrazisty smak. Strona producenta: www.lunedemiel.fr

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF