11 grudnia menu sieci powiększyło się o dobrze znane, zimowe pozycje. Do oferty powróciły Kanapka Drwala i Kartofelki. Debiutują natomiast Kanapka Górska oraz Chrupserki.

Kanapka Drwala i GorskaKanapka Górska to zupełna nowość w menu McDonald’s. To dwa soczyste kotlety ze 100% wołowiny, przełożone plastrem rozpływającego się sera ementaler oraz dwa plastry aromatycznej szynki szwarcwaldzkiej. Do tego świeża rukola, prażona cebula i smakowity, miodowo-musztardowy sos. Całość otulona specjalną bułką z posypką.

Do zimowej oferty powraca także Kanapka Drwala. Ta rozgrzewająca propozycja to soczysty kawałek mięsa wołowego oraz wyśmienity placek serowy w złocistej, chrupiącej panierce. Smaku dopełnia nie tylko prażona cebulka, ale również aromatyczny bekon. Ostrości dodaje posypka serowo–bekonowa na górnej części bułki. Całość wieńczy wyjątkowy sos oraz świeża sałata batawia.

Oprócz kanapek, w menu restauracji pojawiły się też dwie równie zimowe przekąski. Chrupserki to kawałki aksamitnego sera camembert w mocno chrupiącej panierce z drobinkami preparowanej pszenicy. Kartofelki to smażone plasterki ziemniaków w fantazyjnych kształtach. Serwowane są z sosem śmietanowym. Można je także dostać jako opcja wyboru w każdym McZestawie Powiększonym zamiast dużych frytek lub sałatki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF