Halloween za pasem, co powiecie na pyszną zupę Dyniową z Imbirem?

 

Gwarantujemy Wam, że jest pyszna, a dekoracja przygotowana specjalnie na Halloween to jej dodatkowy atut 😉

 

 

 

 

Składniki:

  • 1 Zupa Dyniowa z imbirem Bukiet Warzyw WINIARY
  • 1 kg dyni
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 świeży imbir
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupę Dyniową WINIARY rozpuść w 500 ml wody. Dynię oczyść i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości około 10 minut, zmiksuj, a następnie dodaj śmietankę. Dopraw imbirem
i pieprzem. Podawaj z grzankami serowymi.

Propozycja dekoracji:

Zupa-krem z dyni to świetne danie na Halloween, szczególnie gdy udekorujesz ją pajęczyną
ze śmietany. Aby stworzyć pajęcza sieć na zupie śmietaną narysuj spiralę. By śmietana zbyt
nie ochłodziła zupy, powinna mieć temperaturę pokojową. Ważne też, by była gęsta. Kiedy spirala będzie gotowa, przy pomocy drewnianego patyczka pociągnij 6 lub 8 linii od środka
do krawędzi. Na koniec, korzystając np. ze słodkiej papryki, wysyp przy użyciu okrągłej foremki lub szablonu, który możesz przygotować samodzielnie z papieru, kształt pająka. Stylizację dopełnią małe grzanki, które będą wyglądać jak złapane w pajęczą sieć owady.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF