Idealne wiosenne menu jest lekkie i wartościowe, bo na naszych talerzach coraz częściej zaczynają gościć zielone warzywa. Kreatywne przepisy na dania w kolorze natury przedstawiają PROSTE HISTORIE!

PHIntensywny smak zielonych warzyw, moc wartości odżywczych – oto sekrety Zupy Krem z zielonych warzyw od PROSTYCH HISTORII.W opakowaniu znajdują się całe warzywa do zmiksowania, m.in. cukinia, szpinak, zielony groszek i brokuły, dzięki czemu danie ma intensywnie warzywny smak i aksamitną konsystencję. Mrożone tuż po zebraniu, polskie smakołyki wprost z natury, w kilka chwil gotowe są do zmiksowania i… delektowania się wyrazistym smakiem.

Wystarczy wsypać warzywa z opakowania do 500 ml gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową podawać z chrupiącymi, ziołowymi grzankami dołączonymi do opakowania. Zupę można udekorować listkami majeranku.

Zupa Krem z zielonych warzyw może posłużyć również do przygotowania… apetycznego sosu, na przykład do ryby. Lekka ryba z warzywnym dodatkiem będzie doskonałym urozmaiceniem wiosennego menu. Dodatek wyrazistego sera pleśniowego, aromatycznego czosnku i…. zielonego sosu, daje efekt w postaci oszałamiającego połączenia smaków.

Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj posiekane 2 ząbki czosnku. Po 2 minutach wrzuć zamrożoną „Zupę krem z zielonych warzyw” PROSTE HISTORIE, podlej 200 ml bulionu jarzynowego, posól i duś przez 15 minut. 3 płaskie filety mintaja skrop sokiem z cytryny, posól i ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem. Do ciepłych warzyw wbij 2 jajka, wymieszaj. Następnie wkrusz 100 g sera pleśniowego typu dor blue i 2 łyżki gęstej śmietany. Wyłóż na rybę, przykryj i zapiekaj w 190°C przez 20 – 25 minut.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF