Dziki ryż, zbierany ręcznie, jest najdroższym ziarnem świata, jednak jego wysoką cenę w pełni uzasadnia zarówno wyśmienity smak, jak i bardzo wysokie wartości odżywcze. Podłużny kształt i ciemnobrązowy kolor ziaren sprawiają, że dziki ryż jest efektownym dopełnieniem i dekoracją wielu potraw. Sałatki, mięsa, ryby czy owoce morza, w połączeniu z tym gatunkiem ryżu zyskują egzotyczny charakter i wyjątkowy wymiar smaku.

dziki_premium_PRNie bez powodu ryż dziki nazywany jest kawiorem wśród ryżu. Cenne, ciemne, cienkie i wydłużone ziarna posiadają charakterystyczny, zbożowy aromat i oryginalny, orzechowy smak. Dziki ryż z najlepszych, pełnych ziaren można znaleźć w ofercie firmy Kupiec. Zamknięty w dwóch wygodnych do gotowania torebkach, sprawdzi się wyśmienicie, jako dodatek do przystawek, sałatek i dań głównych.

Dziki ryż jest elegancki, smaczny i wyjątkowo zdrowy – dostarcza organizmowi wiele składników mineralnych, zwłaszcza fosforu, wapnia i magnezu oraz witamin z grupy B. Zawiera on więcej białka niż jego biały odpowiednik, a przy tym ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Spożywanie go pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu i dobrej przemiany materii. Może być spożywany przez osoby na diecie bezglutenowej.

O wysokiej, jakości ryżu Dzikiego firmy Kupiec świadczy wyróżnienie „Produkt Roku 2012” przyznawane przez konsumentów.

 

Ryż Dziki firmy Kupiec kupić można w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.

Pojemność: 2 x 100 g

Cena: ok. 15 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF