Składniki:

  • 1kg ziemniaków
  • 200g salami
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 100g serka topionego z salami firmy SERTOP
  • 40g masła
  • 2 pomidory
  • przyprawy wg uznania

zapiekanka z salamiPrzygotowanie: Ziemniaki ugotować w mudurkach, obrać i pokroić w plastry. Pokroić cebulę w kostkę, a salami i pomidory w plasterki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, a następnie układać warstwami pokrojone składniki. Całość posypać wiórkami masła i przyprawić do smaku. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180oC. Następnie utrzeć serek z jajkiem i polać zapiekankę. Wierzch zapiekanki udekorować pozostałymi plasterkami salami. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać do momentu zrumienienia serka.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF