Zapiekanka z pomidorami
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 200g kiełbasy lub szynki
- 1 cebula
- 2 jajka
- 100g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, z czosnkiem, wiejski, z wędzonym kurczakiem, z salami)
- 40g masła
- 2 pomidory
- przyprawy
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w plastry. Pokroić cebulę, wędlinę i pomidory. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, a następnie układać warstwami pokrojone składniki. Na wierzchu posypać wiórkami masła i przyprawić do smaku . Zapiec w piekarniku w temperaturze 180oC. Utrzeć serek topiony z jajkami i polać zapiekankę. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać do momentu zrumienienia serka.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl
Dodaj komentarz