Wielkanoc już za tydzień. Specjalnie dla widzów szukających inspiracji Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, wyemituje świąteczne odcinki dwóch swoich produkcji. Będzie można obejrzeć propozycje popularnej blogerki wegańskiej Marty Dymek oraz cenionej przez widzów stacji Mariety Mareckiej!

Marta DymekMiłośników kuchni roślinnej szczególnie ucieszy startujący już w ten weekend drugi sezon programu „Zielona rewolucja Marty Dymek”. W każdą niedzielę o 13:30 widzowie będą mogli się przekonać, że wegańskie potrawy to realna alternatywa dla mięsnych dań. Już w pierwszym odcinku, 20 marca, Marta Dymek pokaże swoje wielkanocne propozycje, w tym: pasztet koperkowy, gołąbki zapiekane w żurku i mazurek chałwowy.

– W świątecznym odcinku udowodnię, że wielkanocny stół może uginać się pod ciężarem wegańskich delikatesów i podzielę się przepisem na kruchy chałwowy mazurek z granatem, a moimi gośćmi będą wybitni eksperci i szefowie: Daria Ładocha, Andrzej Polan i Tomek Woźniak. To będzie uczta!– mówi Marta Dymek.

Drugą niespodzianką dla widzów jest specjalne wydanie „ABC GOTOWANIA 6”. W sobotę, 19 marca, o 17:00 Marieta Marecka. Tym razem prowadząca skupi się na słodkim obliczu świąt i przedstawi trzy przysmaki, które w polskich domach powinny  znaleźć swoje miejsce.

Pascha. Każdy na pewno o niej słyszał, ale zdecydowanie mniej osób jej próbowało. No i żeby zmienić tę sytuację pokażę w programie, jak łatwo można ją zrobić w domu. Oczywiście to nie wszystko, co będzie można obejrzeć. Będzie także przepyszny mazurek śliwkowo-bakaliowy z pomarańczową konfiturą i wyborna śliwkowa krajanka w czekoladzie – mówi Marieta Marecka.

Więcej propozycji na świąteczne dania można znaleźć w specjalnej sekcji Kuchni+ na stronie http://bitly.com/WielkanocWKuchniPlus

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF