Walentynkowa Crunchella z prażonymi jabłkami to świetna alternatywa dla tradycyjnych deserów. Jeśli planujecie przygotować ukochanej osobie coś specjalnego w ten szczególny dzień, koniecznie skorzystajcie z naszego przepisu. Crunchella w walentynkowym wydaniu z pewnością zdobędzie nie jedno serce. Ten lekki, zdrowy i smaczny deser przygotujecie w mgnieniu oka. Smacznego !  

crunchella_natural_gratisSkładniki

  • 1 opakowanie crunchelli naturalnej Kupiec
  • 5 jabłek, obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 100 g rodzynek
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • wyciśnięty sok z połowy cytryny

Przygotowanie

Jabłka z rodzynkami, cynamonem, sokiem z cytryny i 3 łyżkami wody smażyć na wolnym ogniu aż jabłka będą miękkie, można dolać 2-3 łyżki miodu jeśli chcemy żeby były słodsze, wystudzić. Kawałki crunchelli smarować jabłkami i układać w warstwy jak torcik. Należy to zrobić tuż przed podaniem ponieważ crunchella nasiąknie i straci chrupkość.
Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF