„Smak łowi Makłowicz. Świat od przystawki do deseru” to druga książka z autorskimi przepisami znanego krytyka kulinarnego i podróżnika Roberta Makłowicza. Wydawnictwo dostępne jest wyłącznie w sklepach Tesco.

maklowicz-montage-1Bogato ilustrowana książka podzielona jest na cztery główne rozdziały: przystawki, zupy, dania główne i desery. Oprócz przepisów znajdziemy tam również porady: jak filetować ryby, jak podzielić kurczaka, jak zrobić włoski makaron czy kruche ciasto. Dzięki przystępnej cenie (19,99zł) może okazać się świetnym prezentem gwiazdkowym dla pasjonatów gotowania.

Książka nawiązuje do licznych podróży Roberta Makłowicza, który zachęca aby podczas codziennego gotowania korzystać z potraw i smaków całego świata. To może pomóc nam docenić prawdziwie polskie smaki. Jak sam mówi „Gotujmy po tajsku, francusku, włosku, chińsku, węgiersku i jak tylko chcemy, bowiem jedynie tak czyniąc, prawdziwie docenić możemy zrazy z kaszą, kaczkę z jabłkami czy szczawiową z jajkiem, gdy akurat na nie przyjdzie w garnku pora”. Podróżując po najdalszych zakątkach naszego globu krytyk nieustannie „łowi” potrawy, by móc dzielić się swoją wiedzą z klientami Tesco, ponieważ każdy zakątek ziemi ma do zaoferowania niezwykłe i często niespotykane smaki.

Książka w nakładzie 18 tys. egzemplarzy została przygotowana we współpracy z agencją Gutenberg Networks Warszawa. Kupując nowe wydawnictwo Tesco możemy również wspomóc potrzebujących, ponieważ 1zł ze sprzedaży każdego egzemplarza przekazany zostanie na rzecz Fundacji Tesco Dzieciom.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF