W warszawskim t-barze pojawiły się nowości – t-koktajle, czyli herbaciane drinki z dodatkiem alkoholu. Goście mogą wybierać aż z 14 nowych pozycji.

T-BAR – STREFA PRZYJEMNOŚCI

Nowoczesne podejście Dilmah do herbaty zyskało kolejny wymiar – w t-barze serwowane są już t-koktajle z dodatkiem alkoholu. To jeszcze jeden dowód na to, że bogaty świat herbaty XXI wieku może stać się przestrzenią relaksu dla każdego, kto poszukuje chwili przyjemności. Pełne menu alkoholowych t-koktajli zawiera 14 pozycji, m.in.:

 

Deserowy t-koktajl (Dilmah Green Tea with Jasmine flowers (zielona herbata z jaśminem), likier jabłkowy, syrop z białej czekolady, lody waniliowe)

Letni t-koktajl (Dilmah Vanilla Tea (czarna herbata z aromatem wanilii), Creme de Cassis, syrop waniliowy, puree mango, sok z limonki)

Irlandzki t-koktajl (Dilmah Italian Almond Tea (czarna herbata z aromatem migdałów), Bailey’s, syrop amaretto)

Królewski t-koktajl (Dilmah Silver Tips (biała herbata), Creme de Cassis, wino musujące)

 

 

HERBATA INACZEJ

t-Bar Dilmah to inne spojrzenie na herbatę. Dilhan C. Fernando: Z dobrą herbatą jest tak, jak z dobrymi samochodami – jedni wolą klasyczną elegancję, inni nowoczesne rozwiązania. t-Bar to herbaciarnia w nowoczesnym stylu – zamiast do porcelanowej filiżanki wlewamy tu herbatę do modnego kolorowego kubka albo szklanki typu „double-glass”. Zamiast w klasycznym czajniczku parzymy ją w innowacyjnym zaparzaczu, a obok klasycznego naparu z cukrem i cytryną serwujemy herbaciane koktajle. t-Bar to miejsce, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością!

 

OD TRADYCJI…

Wszystko zaczęło się ponad 60 lat temu, kiedy młody pasjonat Merrill J. Fernando rozpoczął swoją wielką przygodę z herbatą. Kilkadziesiąt lat później założył rodzinną firmę Dilmah, by spełnić pewne marzenie: Herbata odmieniła moje życie i dlatego chciałem podzielić się nią z innymi – jej naturalnym ciepłem, setkami smaków, aromatów, kolorów.

 

…DO NOWOCZESNOŚCI

82 letni Merrill J. Fernando jest jednak człowiekiem idącym z duchem czasu i chętnie wsłuchującym się nie tylko w potrzeby tradycyjnych koneserów, ale także  młodego pokolenia. Dziś, wspólnie ze swoim synem Dilhanem zrobił krok w nowoczesność. Na herbatę zaprasza do sieci t-barów – designerskich, stylowych herbaciarni, z których jedna mieści się w Warszawie przy ulicy Szpitalnej 5.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF