Czy wiesz że liście Szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą? Jego lecznicze działanie przypisywane jest zawartości antyutleniaczy takich jak: beta-karoten, witamina C oraz luteina. Szpinak koi nerwy więc wskazany jest dla osób zestresowanych, gdyż jest źródłem magnezu. Sięgnąć po niego powinni wszyscy ci, którzy mają problemy z nadciśnieniem ze względu na zawarty w nim potas oraz te, które cierpią na anemię, ponieważ obecne w nim żelazo bierze udział w produkcji czerwonych krwinek. Zawarte w szpinaku witaminy z grupy B obniżają cholesterol, zaś witamina E opóźnia procesy starzenia się.

 

 

Dla osób, które doceniają walory smakowe i zdrowotne szpinaku oraz lubią sami eksperymenty kulinarne, firma OERLEMANS proponuje: SZPINAK ROZDROBNIONY

 

 

SZPINAK ROZDROBNIONY OERLEMANS to doskonała alternatywa dla osób, które chcą się rozkoszować świeżym, wspaniałym smakiem szpinaku nie tylko wtedy, gdy jest na niego sezon!

SZPINAK ROZDROBNIONY OERLEMANS to starannie wyselekcjonowane liście szpinaku, pochodzące tylko i wyłącznie ze sprawdzonych i godnych zaufania upraw. Jego niekwestionowane walory smakowe pozwalają stworzyć z każdego dania prawdziwą kulinarną ucztę. Doskonale sprawdza się w okresie, gdy nie można dostać świeżych liści szpinaku jako składnik past, makaronów, sałatek, lasagne, zup, pierogów, naleśników, zapiekanek, faszerowanych jajek. Idealnie komponuje się z czosnkiem, suszonymi pomidorami, śmietaną czy serem feta.

Najwyższą jakość produktu gwarantuje w pełni profesjonalnie przeprowadzony proces mrożenia, który nie wpływa ujemnie na  wartości odżywcze szpinaku.

 

Jedynie od naszej kulinarnej fantazji zależy jakie danie zaserwujemy !

 

REKOMENDOWANY SPOSÓB PODANIA:

Na chwile przed podaniem szpinak należy rozmrozić. Następnie na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i smażymy szpinak, dodając następnie ser feta oraz 2 ząbki czosnku. Tak przygotowane danie podajemy z ulubionym makaronem.

SZPINAK ROZDROBNIONY OERLEMANS oraz inne produkty tej marki dostępne są zarówno w sieciach handlowych, jak i punktach sprzedaży detalicznej.

Jeśli chcemy w szybki sposób zaserwować rodzinie smaczne danie na bazie szpinaku, a brak nam pomysłów, możemy skorzystać z zamieszczonego na opakowaniu przepisu opracowanego przez ekspertów kulinarnych:

 

Przepisy Eksperta „PENNE ZE SZPINAKIEM I SEREM PLEŚNIOWYM” 

Lista składników:

Szpinak 450g

Masło 50g

Ser pleśniowy gorgonzola 150g

Śmietana 30% – 200 ml

Przyprawy: pieprz, sól

Makaron penne 450g

 

Zamrożony szpinak wyjąć na talerz i odłożyć do rozmrożenia. Przed gotowaniem szpinak wycisnąć na sitku z nadmiaru wody. Ugotować makaron w osolonej wodzie na tzw. „all dente”. Ser pleśniowy pokroić w małą kostkę. Na patelnię wlać śmietanę, dodać masło i odsączony szpinak. Smażyć na patelni aż do zagotowania się śmietany. Jak śmietana będzie gęstnieć dołożyć ser pleśniowy, doprawić i gotować przez minutę.

Następnie dołożyć gorący makaron, dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerze.

SMACZNEGO !

 

OERLEMANS na bazie swojego sukcesu w gastronomii stworzył wysokiej jakości produkty, teraz dostępne również dla amatorów i pasjonatów  gotowania.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF