Składniki dla 4 osób:

  • 2 puszki ciecierzycy 400g
  • 1 opakowanie passaty Valfrutta 350 ml
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 1 seler
  • 1 łyżka rodzynek
  • szczypta kminku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz
  • 1 saszetka szafranu

szafranowa_ciecierzyca_przepis.jpgSposób przygotowania:

Zeszklij na oliwie z oliwek posiekaną cebulkę, marchewkę i seler. Dodaj passatę, szafran, rodzynki i kminek. Duś na wolnym ogniu 3-4 minuty i dodaj ciecierzycę. Dopraw solą i pieprzem i podawaj na gorąco.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz

na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF