Święta z Cykorią – domowy rosół
Składniki:
- kawałek wołowiny
- kawałek cielęciny
- 1 skrzydło z indyka
- 3 pietruszki
- 4 duże marchwie
- ćwiartka kapusty włoskiej
- 1 seler
- 3 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 por
- sól
- pieprz CYKORIA
- 5 ziaren ziela angielskiego CYKORIA
- 4 liście laurowe CYKORIA
- 2 łyżki Smakosza Extra CYKORIA
- oliwa z oliwek
- susz pietruszki CYKORIA
Mięso opłukujemy i gotujemy w osolonej wodzie (5-7l). Warzywa obieramy i myjemy. Po pół godzinie odcedzamy szumowiny i dodajmy wszystkie warzywa oraz przyprawy a następnie gotujemy 2,5-3h na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy susz z pietruszki oraz 3-4 łyżki oliwy.
Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl
Dodaj komentarz