Składniki:

  • kawałek wołowiny
  • kawałek cielęciny
  • 1 skrzydło z indyka
  • 3 pietruszki
  • 4 duże marchwie
  • ćwiartka kapusty włoskiej
  • 1 seler
  • 3 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 por
  • sól
  • pieprz CYKORIA
  • 5 ziaren ziela angielskiego CYKORIA
  • 4 liście laurowe CYKORIA
  • 2 łyżki Smakosza Extra CYKORIA
  • oliwa z oliwek
  • susz pietruszki CYKORIA

Święta z Cykorią - domowy rosółPrzygotowanie.

Mięso opłukujemy i gotujemy w osolonej wodzie (5-7l). Warzywa obieramy i myjemy. Po pół godzinie odcedzamy szumowiny i dodajmy wszystkie warzywa oraz przyprawy a następnie gotujemy 2,5-3h na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy susz z pietruszki oraz 3-4 łyżki oliwy.

Więcej przepisów na: www.cykoria.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF