Lato to czas wypadów nad jeziora, w góry, do lasu. Co zrobić, aby smacznie i porządnie zjeść na łonie natury? Produkty marki Kuchnia Staropolska to idealne rozwiązanie dla prawdziwych mężczyzn, ceniących tradycyjne polskie smaki najwyższej jakości w formie przystępnej nawet dla kulinarnych amatorów, które świetnie sprawdzą się w czasie każdej męskiej wyprawy. 

graal

Na myśl o wakacjach z czasów dzieciństwa czy okresu szalonej młodości wielu z nas z rozrzewnieniem wspomina wypady pod namiot. Co się wtedy jadło? Oczywiście konserwy i pasztety. Wszystko smakowało doskonale – smakiem wakacji i wolności. Mimo upływu lat, niewiele się zmienia – poza coraz lepszą jakością produktów, czego dowodem jest asortyment marki Kuchnia Staropolska. To coś dla tych wszystkich, którzy cenią wysoką jakość i zróżnicowaną ofertę produktów mięsnych do zabrania w każdą podróż.

Idealne męskie śniadanie w plenerze

Idealne męskie śniadanie w plenerze powinno być pożywne, proste i wysokobiałkowe. Warto postawić na wyroby z dużą zawartością mięsa, które nie zepsują się podczas transportu. Marka Kuchnia Staropolska to tradycyjne mięsne smaki i aromaty zamknięte w praktycznych słoikach, przygotowane z myślą o amatorach wyrazistych bodźców mile łechtających kubki smakowe, którym z pewnością przypadnie do gustu na przykład Szynka z kaczki. Dla tych, którzy wolą delikatniejsze nuty pokarmowe, przygotowano pyszną Szynkę z indyka. Co ważne, oba produkty składają się aż w 88% z najwyższej jakości mięsa! Starannie dobrany bukiet przypraw idealnie podkreśla naturalny smak mięs, a produkty dostępne są w przystępnej cenie.

Szynka z kaczki i szynka z indyka, cena ok. 14zł/ 300g

Klasyka gatunku – pasztet

Wszyscy, którym wakacje kojarzą się ze smakiem kanapki z pasztetem, jedzonej oczywiście na świeżym powietrzu, pod namiotem czy na łódce, powinni spróbować tego kultowego biwakowego produktu w nowych odsłonach i ciekawych wariantach smakowych. Kuchnia Staropolska poleca Pasztet z królikiem, z kaczką lub z indykiem, a także ze śliwkami, oliwkami lub borowikami. Ich aksamitna konsystencja po prostu rozpływa się w ustach! Pasztet  doskonale sprawdzi się na kanapce, a dla biwakowiczów zaopatrzonych w kuchenki lub palniki turystyczne i lubiących gotować, będzie doskonałym nadzieniem np. do naleśników czy jajek faszerowanych. Można z niego zrobić kotlety albo wykorzystać jako białkowy komponent dań z makaronem. Jeśli mamy dobry, smaczny produkt, wystarczy odrobina fantazji, aby wyczarować z niego coś naprawdę pysznego.

Pasztet z królika, Pasztet z kaczki – cena ok. 5zł/ 160g

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF