W ostatni weekend października imprezy i domówki ogarnia halloweenowe szaleństwo. Szczególnie podczas spotkań w domach można pozwolić sobie na kreatywność w wymyślaniu przebrań i mrocznych stylizacji. Przygotowując halloweenowe party zadbajmy o równie zakręcone menu oraz napoje.

Zwyczaj Halloween już na stałe zagościł w naszym imprezowym kalendarzu. Lampiony z dyni i upiorne kostiumy znajdziemy wielu witrynach sklepowych. Ogromną popularnością cieszą się też domówki ze specyficznym dress codem – tej nocy królują oryginalne stylizacje wiedźm, czarownic, wampirów i zombie. W Halloween straszymy się ze śmiechem i przymrużeniem oka. Podczas halloweenowej imprezy, oprócz przebrań, bardzo ważne jest także menu! Warto być kreatywnym – podczas takiej imprezy pomysłowość jest najważniejsza. Paluszki wiedźmy z ciasta francuskiego, krwiste babeczki czy dyniowe muffinki to propozycje idealne na jedyny taki wieczór w roku. Oczywiście oprócz pyszności na stołach, gości muszą zaskoczyć także drinki i napoje. O wyjątkowy nastrój tego wieczoru zadba Kultowa Oranżada Hellena!

oranzad_wiz_ok_szkloCzarodziejska mgła

Składniki:

– 20 ml ginu

– schłodzona biała Oranżada Hellena w szklanej butelce

– sok z połówki limonki

– 2 łyżeczki likieru kokosowego

– kostki lodu (pół szklanki)

– szczypta soli

Przygotowanie:

Do wysokiej szklanki wlej syrop kokosowy, gin i schłodzoną białą Oranżadę Hellena. Wymieszaj. Dodaj świeżo wyciśnięty sok z limonki. Dla przełamania słodkiego smaku możesz dosypać szczyptę soli. Ponownie zamieszaj, dodaj lód. Smacznego!

Musssujący eliksir

oranzada_hellena_w_proszkuSkładniki:

– 40 ml soku porzeczkowego

– sok z połówki cytryny

– 200 ml zimnej wody gazowanej

– 1 saszetka Oranżady Hellena w proszku

– kostki lodu

– cukier do smaku

Przygotowanie:

Przygotuj kostki lodu zalewając foremki przegotowaną i ostudzoną wodą (dzięki temu kostki będą krystaliczne i przezroczyste). Saszetkę Oranżady Hellena w proszku wsyp do wysokiej szklanki z zimną wodą gazowaną. Dokładnie wymieszaj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do Oranżady dodaj sok porzeczkowy i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Do smaku możesz dodać też odrobinę cukru. Smacznego!

Oranżada Hellena w proszku, 18 g, cena ok. 0,80 zł

Biała Oranżada Hellena w szklanej butelce z kapslem twist-off, pojemność 275 ml, cena: ok. 1,70 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF