Spędź święta z Jamarem i zaproś go do swojej kuchni!
KONCENTRAT BARSZCZU CZERWONEGO firmy JAMAR pozwala na szybkie i proste przygotowanie smacznej zupy. Wystarczy rozpuścić go w bulionie (w proprcjach 1:5) a jego aromatyczny bukiet przypraw (majeranek, czosnek i liść laurowy) przyrządzi za nas pyszną, świąteczną potrawę, która z pewnością zdobędzie uznanie wśród naszych najbliższych!
Koncentrat jest bardzo wydajny, a jego tradycyjny, wyśmienity smak uzyskiwany jest z wysokiej jakości polskiego buraka.
Składniki:
- 1 kg buraków, 1 koncentrat barszczu czerwonego Jamar,
- 4- 5 suszonych grzybów, pęczek włoszczyzny,
- grzybowa kostka rosołowa, sok z cytryny, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Grzyby moczymy, a następnie gotujemy. Po ugotowaniu ostudzone kroimy na drobne kawałeczki. Na wywarze z grzybów gotujemy włoszczyznę, czekamy aż wystygnie i wyjmujemy. W innym garnku gotujemy pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku z cytryny, odcedzamy. Łączymy wywary, dodajemy koncentrat barszczu Jamar i przyprawiamy solą i pieprzem.
Czas przygotowania: 40 min.
Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i marketach.
Cena: ok. 2,80 zł/330ml
Dodaj komentarz