KONCENTRAT BARSZCZU CZERWONEGO firmy JAMAR pozwala na szybkie i proste przygotowanie smacznej zupy. Wystarczy rozpuścić go w bulionie (w proprcjach 1:5) a jego aromatyczny bukiet przypraw (majeranek, czosnek i liść laurowy) przyrządzi za nas pyszną, świąteczną potrawę, która z pewnością zdobędzie uznanie wśród naszych najbliższych!

Koncentrat jest bardzo wydajny, a jego tradycyjny, wyśmienity smak uzyskiwany jest z wysokiej jakości polskiego buraka.

koncentrat_barszczu_czerwonego_300mlBARSZCZ CZERWONY

Składniki:

  • 1 kg buraków, 1 koncentrat barszczu czerwonego Jamar,
  • 4- 5 suszonych grzybów, pęczek włoszczyzny,
  • grzybowa kostka rosołowa, sok z cytryny, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Grzyby moczymy, a następnie gotujemy. Po ugotowaniu ostudzone kroimy na drobne kawałeczki. Na wywarze z grzybów gotujemy włoszczyznę, czekamy aż wystygnie i wyjmujemy. W innym garnku gotujemy pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku z cytryny, odcedzamy. Łączymy wywary, dodajemy koncentrat barszczu Jamar i przyprawiamy solą i pieprzem.

Czas przygotowania: 40 min.

Produkty firmy JAMAR dostępne są w sklepach tradycyjnych i marketach.

Cena: ok. 2,80 zł/330ml

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF