Sezon na owocowe herbaty w wersji mrożonej. Truskawka i malina przejmują herbaciane stery
Dla miłośników sezonowych owoców lato to zdecydowanie ulubiona pora roku. Targi oraz osiedlowe sklepiki uginają się pod ciężarem świeżych i dojrzałych truskawek oraz malin, których intensywny, piękny zapach przyprawia o zawrót głowy. Ponadto, zgodnie z zasadą sezonowego odżywiania, latem nasza dieta powinna bazować na świeżo zebranych produktach. Eksperci Ahmad Tea London przygotowali dwa przepisy na pyszne mrożone herbaty na bazie soczystych owoców.
Truskawkowa magia z nutą egzotyki
- 3 torebki Strawberry and Kiwi Green Tea Ahmad Tea London
- 750 ml gorącej wody
- 45 ml cytrynowego syropu
- kilka plasterków cytryny
- 10 truskawek pokrojonych na drobne plasterki
- świeża mięta
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
Wszystkie torebki zielonej herbaty Strawberry and Kiwi Ahmad Tea London Ahmad Tea London zalewamy gorącą wodą i parzymy przez ok. 3 minuty, po czym pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy kilka łyżeczek syropu cytrynowego, dorzucamy truskawki pokrojone w drobne plasterki, plasterek cytryny, kostki lodu oraz świeżą miętę. Dokładnie mieszamy.
Malinowe wariacje
- 3 torebki Darjeeling Black Tea Ahmad Tea London
- 750 ml gorącej wody
- 3 łyżeczki dżemu malinowego
- kilka listków bazylii
- kostki lodu
Sposób przygotowania:
Wszystkie torebki herbaty Darjeeling Black Tea Ahmad Tea London zalewamy gorącą wodą i parzymy przez 3-5 minut. Po zaparzeniu dodajemy dżem malinowy oraz listki bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy i wrzucamy koski lodu.
Pyszne i orzeźwiające na zdrowie!
Więcej informacji na temat Ahmad Tea London można znaleźć na stronie www.ahmadtea.pl
Dodaj komentarz