Masz nadmiar warzyw z rosołu i nie wiesz, co z nimi zrobić? Mamy dla Ciebie błyskawiczny w przygotowaniu przepis na pyszne, zapiekane warzywa ze Złotym Ementalerem, naszym kultowym serkiem topionym. Spróbuj i przekonaj się sam!

SONY DSC

Składniki dla 2 osób:

4 ugotowane w rosole marchewki
1 ugotowany w rosole seler
2 ugotowane w rosole pietruszki
1 łyżka kuminu
Sól do smaku
1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
2 x 100g serka topionego marki SERTOP np. Edam, Złoty Ementaler, Gouda Wędzona
200ml mleka

Przygotowanie:

Warzywa kroimy w talarki lub grubą kostkę, a następnie wsypujemy do żaroodpornego naczynia do zapiekania. W garnku podgrzewamy mleko, dodajemy pokrojone w kostkę serki, sól, pieprz oraz kumin i mieszamy do momentu, aż serki się rozpuszczą. Tak przygotowanym sosem zalewamy warzywa. Pieczemy w 180 stopniach przez ok.15-20 minut. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF