SERTOP – warzywa z sosem pieprzowym
Doskonała propozycja na wiosenny obiad. Pełna witamin, aromatyczna, z dodatkiem pysznego sosu pieprzowego. Do przygotowania w 25 minut!
- Paczka mrożonych warzyw na patelnię
- 1 kostka serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem marki SERTOP
- ½ szklanki śmietanki kremówki 30proc.
- Łyżka kolorowego pieprzu
- sól
- oliwa z oliwek
Przygotowanie. Warzywa solimy i gotujemy na parze przez ok. 20 minut lub do momentu, aż będę ‘al dente’. W tym czasie przygotowujemy sos. Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu z pokrojonym w kosteczkę serkiem śmietankowym oraz ziarenkami pieprzu. Mieszamy do momentu, aż serek się rozpuści. Warzywa wykładamy na talerze, polewamy oliwą z oliwek i gorącym sosem a następnie posypujemy ziarenkami kolorowego pieprzu. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl
Dodaj komentarz