SERTOP – sznycelki z serem
Składniki na 6-8 sznycelków:
- 500 dag mielonej wołowiny
- 100g kostka serka topionego Gouda z serii Jak Dawniej’ marki SERTOP
- ½ szklanki bułki tartej
- ½ szklanki mleka
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki majeranku
- Olej do smażenia
Bułkę tartą wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem. Dodajemy mięso, sól, pierz, majeranek oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Całość wyrabiamy rękami do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Z masy formujemy sznycelki, które wrzucamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 10 minut. Podajemy z dowolną sałatką.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.serkiwkuchni.pl
Dodaj komentarz