Składniki na 6-8 sznycelków:

  • 500 dag mielonej wołowiny
  • 100g kostka serka topionego Gouda z serii Jak Dawniej’ marki SERTOP
  • ½ szklanki bułki tartej
  • ½ szklanki mleka
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki majeranku
  • Olej do smażenia

sznycelki z serem (2)Przygotowanie:

Bułkę tartą wrzucamy do miski i zalewamy mlekiem. Dodajemy mięso, sól, pierz, majeranek oraz pokrojony w kostkę serek topiony. Całość wyrabiamy rękami do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Z masy formujemy sznycelki, które wrzucamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 10 minut. Podajemy z dowolną sałatką.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.serkiwkuchni.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF