SERTOP – puree z pieczonych buraków z kawałkami pysznej Delisii
Doskonałe jako przystawka lub dodatek do dań obiadowych! Proste w przygotowaniu i niezwykle pyszne!
- 4 duże buraki
- 1 kostka serka twarogowego topionego Delisia marki SERTOP
- Oliwa z oliwek
- Sok z ½ cytryny
- Szczypta soli
- Kilka łyżek syropu klonowego lub płynnego miodu
Przygotowanie. Buraki dokładnie myjemy a następnie zawijamy w folię aluminiową, matową stroną na zewnątrz. Pieczemy ok. 45min – 60minut w temp. 200 stopni. Jeszcze ciepłe obieramy ze skórek i miksujemy w malakserze na puree. Dodajemy cytrynę, sól do smaku oraz kilka łyżek syropu klonowego lub miodu a następnie wykładamy na talerze. Podajemy z kosteczkami Delisii, polewamy oliwą z oliwek. Możemy dodać do smaku także kawałki orzechów włoskich oraz dla ozdoby – liście roszponki. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl
Dodaj komentarz