SERTOP – placuszki z młodego kalafiora z serem
Składniki dla 2 osób:
- ½ małego kalafiora
- 100g kostka serka topionego Gouda marki SERTOP
- 1 jajko
- 2-3 kopiaste łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki siekanego świeżego koperku
- Sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Kalafior wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok.10 minut. Odcedzamy, przekładamy do garnka, dodajemy mąkę, jajko, sól i pieprz a następnie blendujemy. Na sam koniec dodajemy koperek i ponownie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy porcje ciasta i smażymy ok. 6-10 minut z każdej strony na złoty kolor. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.serkiwkuchni.pl
Dodaj komentarz