Składniki dla 2 osób:

  • 1 pęczek młodej marchwi
  • 90g opakowanie serka topionego dla dzieci Oscar marki SERTOP
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka czarnego sezamu

marchewka z serem i sezamem (1)Przygotowanie:

Marchewki obieramy lub szorujemy szczoteczką, wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 10-15 minut.

Serki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnuszka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serków.

Ugotowaną marchew odcedzamy i przekładamy na talerze a następnie polewamy gotowym sosem. Całość posypujemy czarnym sezamem i od razu podajemy na stół

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.serkiwkuchni.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF