SERTOP – kanapeczki z serkiem, łososiem i rukolą
Macie dość tradycyjnych kanapek na śniadanie? Wypróbujcie nasz przepis na pyszne bagietki z serkiem i wędzonym łososiem! Smakują wyśmienicie i są niezwykle pożywne! Dzieci je uwielbiają!
Składniki dla 2-4 osób:
- 1 duża bagietka lub 2 mniejsze
- 100g kostka serka topionego marki SERTOP np. Złotego Ementalera, Śmietankowego
- 100g wędzonego na zimno łososia
- Dwie garście rukoli
- Garść rzeżuchy lub ulubionych kiełków np. lucerny
Przygotowanie. Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Każdą z nich smarujemy cienką warstwą serka, na to układamy kilka listków rukoli oraz kawałki łososia. Całość posypujemy rzeżuchą lub kiełkami. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl
Dodaj komentarz