Doskonała przekąska na każdą porę dnia! Błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle pożywna!

SERTOP - kanapeczki z serkiem, boczkiem i pomidorami (1)Składniki na 2-4 osób:

  • 1 długa bagietka lub dwie mniejsze
  • 100g kostka dowolnego serka topionego marki SERTOP np. Złotego Ementalera
  • 100g wędzonego boczku
  • 1 duży pomidor lub dwa mniejsze
  • Kilka gałązek cebuli dymki z korzeniem

Przygotowanie. Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Pomidora parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę lub jeśli jemy pomidora ze skórą – opłukujemy go tylko pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie pół talarki, podobnie jak cebulkę. Boczek kroimy w cienkie plastry. Na każdej kanapeczce posmarowanej serkiem topionym układamy kolejno boczek, pomidora i cebulkę. Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF