SERTOP – kanapeczki z serkiem, boczkiem i pomidorami
Doskonała przekąska na każdą porę dnia! Błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle pożywna!
- 1 długa bagietka lub dwie mniejsze
- 100g kostka dowolnego serka topionego marki SERTOP np. Złotego Ementalera
- 100g wędzonego boczku
- 1 duży pomidor lub dwa mniejsze
- Kilka gałązek cebuli dymki z korzeniem
Przygotowanie. Bagietkę kroimy na 1cm kawałki. Pomidora parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę lub jeśli jemy pomidora ze skórą – opłukujemy go tylko pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie pół talarki, podobnie jak cebulkę. Boczek kroimy w cienkie plastry. Na każdej kanapeczce posmarowanej serkiem topionym układamy kolejno boczek, pomidora i cebulkę. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl
Dodaj komentarz