Od połowy października 4 obiekty sieci: Qubus Hotel Gliwice, Qubus Hotel Legnica, Qubus Hotel Wrocław i Qubus Hotel Głogów rozpoczęły współpracę z ekologicznym gospodarstwem Wańczykówka.

seryGoście korzystający z bogatej oferty śniadaniowej w tych hotelach będą mogli spróbować niezwykłych gatunków serów. Wszystkie produkty z gospodarstwa ekologicznego wyrabiane są według tradycyjnych metod i przy użyciu naturalnych surowców.

– Śniadania to jeden z głównych wyróżników naszej sieci. Proponujemy w nich codziennie ponad 100 produktów i cały czas pracujemy nad rozwojem tej oferty. W związku z tym od niedawna naszym gościom proponujemy na bufecie śniadaniowym 3 rodzaje ekologicznych serów. Wyjątkową „Goudę Farmerską” wytwarzaną z pełnotłustego, nienormalizowanego mleka, o delikatnym zapachu i zmiennym bukiecie smakowym. Ser typu szwajcarskiego tzw. „Ser Samiego”, o bardzo oryginalnej czarnej skórce i słodkawym orzechowym posmaku oraz produkt o nazwie „Myster Wańczyk”. Ostatnia propozycja to oryginalny ser o czerwonej skórce i zaskakującym smaku. Łączy w sobie bowiem nuty słodkości i słoności, podbudowane lekką kwasowością. Znakomicie pasuje na przykład do win i piw – mówi Mariusz Tkaczyk Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Współpraca z Wańczykówką to kolejne działanie sieci, którego celem jest rozszerzenie oferty śniadaniowej o wysokiej jakości produkty ekologiczne. Już teraz do dyspozycji gości, korzystających z porannego posiłku we wszystkich obiektach sieci, są regionalne miody mazurskie, różnorodne warzywa i owoce z lokalnych gospodarstw czy własnoręcznie wypiekane pieczywo.

Od początku września sieć uruchomiła także akcję pt. „jabłko na dobry dzień”. Zgodnie z jej ideą Qubus Hotel przy recepcji proponuje swoim gościom w ramach podziękowania za pobyt świeże, wyselekcjonowane, polskie jabłka.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF