Samsung Electronics, jeden z najszybciej rozwijających się i najbardziej innowacyjnych producentów sprzętu AGD na świecie, we współpracy z prestiżową, paryską szkołą kształcącą zawodowych kucharzy FERRANDI, uruchomił własną klasę kulinarną. Uczniowie będą zdobywać kompleksową wiedzę kulinarną, począwszy od zasad konserwacji żywności, aż do specjalistycznych metod gotowania z wykorzystaniem najbardziej innowacyjnych urządzeń marki Samsung. Uczestnicy rozpoczną naukę 21 października br.

samsung_culinary_class_141010_2_Klasa kulinarna Samsung w szkole FERRANDI to doskonały przykład współpracy łączącej dwie różne dziedziny: projektowanie urządzeń AGD oraz gotowanie. Będziemy szczegółowo badać wrażenia i wnioski studentów szkoły z użytkowania najnowocześniejszych urządzeń AGD marki. Na ich podstawie nasi projektanci opracowywać będą coraz doskonalsze wersje sprzętu. Tym samym konsumenci otrzymają produkty oferujące jeszcze wyższy poziom przechowywania żywności, gotowania i prezentacji potraw – powiedział Boo-keun Yoon, prezes i dyrektor generalny Samsung Electronics.

Klasa kulinarna Samsung działająca na terenie kampusu paryskiej szkoły FERRANDI zajmuje pomieszczenia o łącznej powierzchni 130 metrów kwadratowych. Została ona wyposażona w najbardziej innowacyjne urządzenia kuchenne marki Samsung z linii Chef Collection, takie jak zmywarka wyposażona w technologię WaterWall™, a także najnowocześniejsze wersje chłodziarko – zamrażarki, piekarnika i płyty indukcyjnej. Wnętrza klasy zostały urządzone z wykorzystaniem luksusowych mebli kuchennych firmy Arclinea, we współpracy ze słynnym włoskim dekoratorem wnętrz Kikko Bestettim.

FERRANDI to jedna z najbardziej prestiżowych zawodowych szkół gastronomicznych we Francji – wywodzi się z niej wielu znanych na całym świecie szefów kuchni. Założona w 1920 roku, kształci obecnie około 1500 studentów rocznie. Studenci zdobywają wiedzę pod kierunkiem 80 wykładowców i 100 zawodowych szefów kuchni.

Klasa kulinarna Samsung w FERRANDI powstała jako część programu Samsung Club Des Chefs. Ten zainicjowany w 2013 roku projekt kulinarny, skupia światowej klasy kucharzy. W ramach programu Samsung Club Des Chefs projektanci, inżynierowie Samsung i kucharze połączyli siły w celu zaprojektowania urządzeń AGD nowej generacji.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF