Cztery miasta, czterech prowadzących i pierwszy raz w Polsce – Kuchnia+, autorski kanał platformy nc+, 30 września startuje z cyklem warsztatów kulinarnych pod nazwą „Kuchnia+ w drodze”. Twarzami projektu są kucharze i blogerzy znani z anteny stacji: Marieta Marecka, Marta Dymek, Tomasz Jakubiak i David Gaboriaud, a jego głównym celem wspólne gotowanie w doborowym gronie.

kuchnia+_wdrodze_RGB„Kuchnia+ w drodze” to seria warsztatów kulinarnych organizowanych przez kanał telewizyjny Kuchnia+we współpracy ze znanymi studiami i akademiami kulinarnymi. W Warszawie i Poznaniu jest to CookUp, w Gdańsku Fumenti, a we Wrocławiu Culinary Solutions. Cykl rozpocznie się od spotkania z Tomaszem Jakubiakiem już w środę, 30 września o 18:30 w Warszawie. W każdym kolejnym miesiącu, aż do lutego, odbędą się cztery warsztaty, po jednym w każdym z objętych akcją miast. Harmonogram projektu zakłada, że poszczególni prowadzący odwiedzą daną lokalizację przynajmniej raz w ciągu trwania akcji.

– „Kuchnia+ w drodze” jest efektem naszych obserwacji i doświadczeń. Widzimy, jak dużą popularnością cieszą się kucharze znani z naszej anteny. Chcemy dać widzom możliwość spotkania się z nimi i wspólnego przygotowania czegoś apetycznego. Z drugiej strony wiemy, że fani Kuchni+ uwielbiają rozmaite warsztaty, na których można nauczyć się nowych technik, by następnie wykorzystać je w swojej kuchni. Krótko mówiąc, nie tylko pokazujemy, jak smacznie zjeść, ale też zawsze chętnie ubrudzimy się gotując wspólnie z naszymi widzami – mówi Paweł Kobryński, brand manager kanałów lifestyle’owych i dokumentalnych nc+.

Twarzami cyklu „Kuchnia+ w drodze” i prowadzącymi warsztaty są osoby znane z programów emitowanych na kanale Kuchnia+. Marieta Marecka, gospodyni „ABC GOTOWANIA”, Marta Dymek, której nowy autorski format „Zielona rewolucja Marty Dymek” widzowie zobaczą w październiku, Tomasz Jakubiak, którego nowa produkcja również wystartuje w październiku oraz David Gaboriaud, smakujący potrawy Starego Kontynentu w serii „David w Europie”.

Szczegółowy harmonogram oraz ceny zaproszeń znajdują się na stronie www.kuchniaplus.pl/wdrodze lub na stronach poszczególnych studiów i akademii kulinarnych, w których odbędą się wydarzenia.

NAJBLIŻSZE WARSZTATY Z CYKLU „KUCHNIA+ W DRODZE”

Wrzesień:
30.09, 18:30 – Tomasz Jakubiak – CookUp Warszawa

Październik:
2.10 – Marta Dymek – Fumenti Gdańsk
9.10 – Tomasz Jakubiak – CookUp Poznań
15.10 – David Gaboriaud – Culinary Solutions Wrocław
22.10 – Marieta Marecka – CookUp Warszawa

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF