Składniki:

  • 200g serka topionego firmy SERTOP (np. złoty ementaler, z kurczakiem wędzonym, z borowikami)
  • 100g sera żółtego
  • 400g filetów z kurczaka
  • 200g polędwicy wołowej
  • przyprawy: sól, pieprz i papryka słodka

rolada faszerowanaPrzygotowanie: Filet z kurczaka oraz polędwicę rozbić na duże cienkie kotlety i przyprawić. Położyć polędwicę na filet z kurczaka i posmarować ją serkiem topionym. Na górę położyć plaster sera żółtego. Całość zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Po wyjęciu pokroić mięso na trzy równej wielkości rolady. Podawać z przysmażonymi ziemniakami.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF