Ricotta z bazyliowym pesto
Składniki:
- 250 g świeżego sera ricotta
- 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
- 2 pory
- 3 ziemniaki
- 20 czarnych oliwek Serpis
- pieprz i sól
- oliwa z oliwek extra virgin Olitalia
Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.ploraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Dodaj komentarz