Pyszne zdrowia początki – dieta śródziemnomorska z produktami marki Olitalia
Zdrowa dieta często niesłusznie kojarzy się z nieapetycznymi i mało wyrazistymi potrawami. Tymczasem wystarczy spojrzeć na tradycyjne dania ze słonecznej Italii, by odkryć jak wiele smaków może znaleźć się w naszym nowym, lekkim menu. W przygotowaniu oryginalnych, włoskich specjałów pomogą nam produkty marki Olitalia, które wzbogacą codzienne dania dużą dawką śródziemnomorskich aromatów oraz bardzo cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Po olej do głowy
Nie od dziś wiadomo, iż posiłki typowe dla krajów znad basenu Morza Śródziemnego są nie tylko wyjątkowo aromatyczne i proste w przygotowaniu, ale i bardzo bardzo zdrowe. Dlatego też w momencie, gdy za oknem panuje prawdziwie południowa aura, warto zainspirować się włoskimi specjałami i podnieść jakość spożywanych codziennie potraw. Kluczem do sukcesu jest umiejętne połączenie świeżych przypraw oraz typowych dla diety śródziemnomorskiej składników – warzyw, owoców, makaronów, ryb, owoców morza i pełnoziarnistego pieczywa. Komponując poszczególne dania warto sięgnąć po produkty marki Olitalia. Odnajdziemy wśród nich między innymi Olej z pestek winogron, Olej ryżowy, klasyczną Oliwę z oliwek Extra Vergine, a także smakowe wariacje na jej temat – Bazylia, Czosnek, Czosnek & Chili, Trufle oraz Cytryna. Tak szeroka gama dostępnych gatunków oraz bogactwo aromatów pozwoli nam każdego dnia odkrywać zupełnie nowe smaki zainspirowane apetyczną i lekką kuchnią śródziemnomorską.
Uczta w mgnieniu oka
Sekretem tradycyjnych włoskich dań jest ich prostota oraz harmonia. Nie trzeba być kulinarnym wirtuozem, aby odżywiać się zarazem smacznie i zdrowo, nie spędzając jednocześnie długich godzin w kuchni. Gdy zależy nam na tym, by stracić kilka kilogramów oraz wzmocnić układ sercowo-naczyniowy koniecznie wybierzmy Oliwę z oliwek Extra Vergine marki Olitalia, która wyeksponuje smak niemal każdej potrawy. Natomiast sięgając po jej wersję smakową w kilka chwil wyczarujemy wyrazistą i aromatyczną pasta alla olio. Do smażenia ryb oraz owoców morza warto wykorzystać z kolei Olej ryżowy, bądź Olej z pestek winogron marki Olitalia. Każda z tych dwóch odmian stanowi bogate źródło nienasyconych kwasów omega-3 i omega-6, dzięki którym skutecznie obniżymy poziom złego cholesterolu we krwi. Ponadto dzięki bardzo delikatnej nucie smakowej można je wykorzystywać także jako składnik ciast, zastępując nimi masło oraz inne niekorzystne dla zdrowia tłuszcze.
Oliwy oraz oleje marki Olitalia staną się wyśmienitą bazą wszelkich śródziemnomorskich specjałów, które swoim niepowtarzalnym smakiem sprawią, że lekkie i bogate w zdrowe kwasy tłuszczowe dania zagoszczą w naszej kuchni na dobre.
Po więcej informacji oraz inspirujących, śródziemnomorskich przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Oliwa z oliwek Extra Vergine marki Olitalia
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 12,99 zł
Pojemność: 500 ml
Cena rekomendowana: 21,49 zł
Pojemność: 750 ml
Cena rekomendowana: 29,99 zł
Oliwa z oliwek Extra Vergine – Czosnek, Czosnek & Chili, Cytryna, Trufle, Bazylia marki Olitalia
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 18,49 zł
Olej z pestek winogron marki Olitalia
Pojemność: 500 ml
Cena rekomendowana: 15,99 zł
Pojemność: 1000 ml
Cena rekomendowana: 23,99 zł
Olej ryżowy marki Olitalia
Pojemność: 250 ml
Cena rekomendowana: 12,49 zł
Pojemność: 1000 ml
Cena rekomendowana: 19,99 zł
Dodaj komentarz