Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów. Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.

D 72 dpiSkładniki na 4 porcje

  • 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
  • 3 łyżki miodu
  • 6 łyżek mleka w proszku
  • Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
  • Owoce świeże lub z syropu
  • Płatki migdałowe
  • Tarta czekolada

Przygotowanie:

Pokruszyć pierniki na kawałeczki, serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą. Gotowe! Smacznego!

Porada: Deser można nieco uprościć używając tradycyjnego serka homogenizowanego w ulubionym smaku zamiast serka z miodem i mlekiem w proszku.

Lambertz.com

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF