Składniki dla 4 osób:

  • 4 łyżki pesto z bazylią Grand’Italia
  • 1 jajko
  • 1 drobno pokrojona szalotka
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • łyżka masła

pulpeciki_z_pestoSposób przygotowania:

Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF