Kurczak to najchętniej przygotowywane przez Polaków mięso. Aż 1/5 wszystkich naszych obiadowych dań to właśnie potrawy przyrządzane z drobiem*! Zazwyczaj mamy kilka sprawdzonych przepisów, do których na co dzień chętnie wracamy.

Plan de format pour 3D, PVO,

Jeśli jednak nie chcesz, aby do Twojej kuchni wkradła się rutyna, zainspiruj się kuchnią włoską i odśwież wypróbowane przepisy nutą śródziemnomorskich smaków!Z nowym WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą przygotujesz pyszne i efektowne inspirowane kuchnią Italii danie w zaledwie 15 minut!Wyjątkowe połączenie smaku papryki, dojrzałych pomidorów i ziół z pewnością sprawi, że Twoi bliscy będą zachwyceni!

W naszej codziennej kuchni często wykorzystujemy kurczaka do przyrządzania wielu różnych posiłków. To popularne mięso występuje jako składnik nie tylko dań obiadowych, ale takżesałatek czy przekąsek. Aż połowa z nas do przygotowywanychpotraw chętnie używa także mozzarelli*. Jak połączyć te dwa lubiane przez nas smaki w jednym daniu? Teraz to niezwykle proste! Z nowym WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą w zaledwie 15 minut przygotujemy apetyczną i oryginalną potrawę, która sprawi, że na naszych talerzach zagości prawdziwie śródziemnomorskie danie. Nowość od marki WINIARY to wyjątkowa kompozycja składników, zawierająca paprykę, dojrzałe pomidoryi zioła znanez włoskiej kuchni – bazylię, tymianek i rozmaryn w idealnej proporcji, dzięki której nasze danie będzie miało wyjątkowy smak, jak z kuchni włoskiej. Ponadto z mozzarellą dodawaną pod koniec gotowania nasze danienie tylko nabierze włoskiego charakteru,ale także będzie efektownie wyglądać.Teraz każdego dnia będziemy mogli zaskoczyć rodzinę pysznym posiłkiem, inspirowanym śródziemnomorską kuchnią, który niełatwo zrobić samemu od podstaw. Bez względu na pogodę zabierz, więc bliskich w kulinarną podróż do słonecznych Włoch z nowym WINIARYPOMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą!

Aby przyrządzićsmakowity posiłek we włoskim stylu, potrzebujemy ok. 40 dag kurczaka, 1 kulkę mozzarelli i śmietankę 12%. Zaczynamy od przekrojenia piersi kurczaka i rozbicia jej na grubość ok. 1 cm. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju bądź oliwy i obsmażamy kotlety przez minutę z każdej strony. WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarelląmieszamy z 300 ml zimnej wody i 50 ml śmietanki, następnie dodajemy do kurczaka i gotujemy ok. 8 minut. Mozzarellę kroimy w plastry i układamy na każdym kawałku mięsa. Całość przykrywamy i dusimy jeszcze 1 minutę. Tak przygotowanego kurczaka podajemy z najpopularniejszym dodatkiem we Włoszech, czyli makaronem i sałatką. Oryginalna potrawa gotowa!

WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka w sosie włoskim z mozzarellą–prosty sposób na urozmaicenie tradycyjnej potrawy z kurczaka w prawdziwie włoskim stylu.

 Kompozycja składników zawierająca paprykę, dojrzałe pomidory i zioła znane z włoskiej kuchni – bazylię, tymianeki rozmarynw idealnej proporcji, to gwarancja wyjątkowego, włoskiego smaku i idealnej konsystencji dania.

Sugerowana cena detaliczna produktu:ok. 2,69zł

Zaskocz najbliższych daniem z kurczaka we włoskim stylu. Pomysły na potrawy inspirowane słoneczną Italią znajdziesz na www.winiary.pl.

* badanie TNS dla Nestle Polska 2013.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF