Przepis na Tuńczyka zapiekanego pod serem
Pisaliśmy dziś o nowości firmy KING Oskar- Tuńczyku w oleju słonecznikowym. Tym razem zobaczcie co można z niego zrobić 😉
Składniki:
1 puszka Tuńczyka w oleju King Oscar (filety lub kawałki), osączonego
250g makaronu penne
30 dkg sera (wybierz taki, który łatwo się topi)
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 puszka zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka świeżej pietruszki lub cebulki dymki
Sól, oregano
Przygotowanie:
Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odlej wodę. Pokrój paprykę na cienkie plasterki. Cebulę pokrój w kostkę. Zmieszaj makaron z wszystkimi warzywami i dodaj świeżo zmiażdżony lub suszony czosnek. Dodaj Tuńczyka w oleju King Oscar i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku o temp. 180° przez 15 min. lub w kuchence mikrofalowej. Porcja dla 2 osób.
Smacznego!!!
Dodaj komentarz