Salsa ogórkowa z chlebkami błonnikowymi to doskonała propozycja dla fanów szybkich i smacznych przekąsek. To również doskonały przepis dla dbających o sylwetkę. W roli głównej występuje pieczywo chrupkie Tovago, które jest modną alternatywą dla zwykłego chleba. Papryczka chilli sprawia, że salsa ma mocny akcent, a kilka kropli soku z limonki nadaje jej orzeźwiającego smaku. W połączeniu z chrupkim pieczywem Tovago to wartościowa i pyszna przekąska na każdy dzień.

Czas przygotowania: 25 minut

Ilość porcji: 4

Salsa ogorkowa_TovagoSkładniki:

  • 8 kromek błonnikowych chlebków Tovago
  • 1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
  • Pół czerwonej cebuli
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami Tovago.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF