Prawdziwa fiesta kolorów, smaków i aromatów – tak w skrócie można opisać sezon grillowy. Uwielbiamy klasyczne przysmaki z rusztu, ale kuchnia grillowa daje mnóstwo możliwości dla osób lubiących kreatywność w kuchni i odkrywanie nowych smaków. Z Prostymi Historiami, każda grillowa impreza zamieni się w egzotyczną ucztę kulinarną!

Mieszanka_meksykanska_PH.phpGorące, wręcz ogniste klimaty to kwintesencja dobrego grilla. Soczyste kiełbaski, chrupiące szaszłyki czy aromatyczna karkówka niezmiennie zachwycają i królują na każdym stole podczas letniego garden party. Kulinarnym dopełnieniem klasyków z grilla mogą być oryginalne dodatki, na przykład sałatka inspirowana słoneczną kuchnią Meksyku. Z Warzywami na patelnię po meksykańsku marki PROSTE HISTORIE, przygotowanie tej lekkiej przekąski będzie łatwe i szybkie, a taka jest właśnie grillowa kuchnia. Oryginalna kompozycja warzyw, ziół i przypraw, podkreśli smak mięs z rusztu i będzie kolorowym, świeżym akcentem w menu. Odrobina pikantnej egzotyki na polskim grillu? Marzenia kulinarnych podróżników właśnie się spełniają!

Czas przygotowania: 30 min

Składniki:

  • Warzywa na patelnię po meksykańsku PROSTE HISTORIE
  • 1,2 l wody
  • 5 łyżek oliwy
  • Szczypta cukru
  • 2 łyżki oleju
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 długi ogórek
  • 3 pomidory
  • 3 marynowane zielone papryczki
  • 2 łyżki octu winnego lub zalewa z papryki
  • Sól
  • Natka pietruszki

Przepis - Sałatka meksykańska do mięs z rusztuSposób przygotowania:

Zagotuj wodę z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli, 2 łyżek oliwy i szczypty cukru. Wrzuć na 3 minuty zamrożone warzywa po meksykańsku PROSTE HISTORIE. Odcedź na sitku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, wrzuć 4 ząbki czosnku i zrumień je ze wszystkich stron. Ostudź i pokrój w plasterki. Ogórek wypestkuj i pokrój w kostkę razem ze skórką. Podobnie pokrój w kostkę pomidory, marynowane zielone papryczki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki bardzo delikatnie wymieszaj ze sobą w dużej misce, dodając 3 łyżki oliwy i 2 łyżki octu winnego białego (może być to zalewa z papryki). Dopraw solą i posiekaną natką. Serwuj z grillowaną piersią kurczaka lub kawałkiem karkówki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF