Już w 1800-700 roku p.n.e. doceniono niezwykłe właściwości owsa, które dodawało energii oraz siły i wytrzymałości pracownikom. Dzisiaj wiemy już, że w jego ziarnach znajdziemy bogactwo wartości odżywczych oraz błonnika. Delikatny smak idealnie współgrający z każdym rodzajem potrawy – na słono lub na słodko sprawia, że płatki owsiane na dobre weszły do naszej diety. Marka Halina przygotowała kilka propozycji dań z tym cennym składnikiem.

halinaProdukt wszech czasów

W ofercie marki Halina znajdziemy 3 rodzaje płatków owsianych – zwykłe, błyskawiczne i górskie. Wszystkie z łatwością wykorzystamy do przygotowania smacznych potraw na śniadanie, obiad, kolację czy deser. Najpopularniejszym  posiłkiem z owsa jest oczywiście poranna owsianka, czyli płatki z zagotowaną wodą lub mlekiem z dodatkiem musli oraz owoców. Jedną z propozycji może stanowić np. owsianka z jabłkami przyprawiona cynamonem,  kakao i garścią rodzynek. Idealnym przysmakiem na śniadanie będą też placki owsiane.

By je przygotować wystarczy wymieszać 3 łyżki płatków owsianych, łyżkę otrębów pszennych, jajko oraz odrobinę mleka. Usmażone placuszki podajemy z jogurtem, twarożkiem i owocami. W podobny sposób przyrządzimy również kotlety owsiane na obiad. W tym celu płatki owsiane łączymy z podsmażoną cebulą, czosnkiem oraz ulubionymi przyprawami (bazylią, oregano, majerankiem),  a następnie smażymy na złoty kolor. Owies to także idealny dodatek do deserów. Z jego pomocą upieczemy bowiem nie tylko chrupiące ciasteczka i ciasta, ale także gofry, a nawet babeczki.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu

Produkt: Płatki owsiane zwykłe marki Halina

Dostępne opakowania: 400g

Cena detaliczna: ok zł. 2,19

Produkt: Płatki owsiane błyskawiczne marki Halina

Dostępne opakowania: 400g

Cena detaliczna: ok zł. 2,19

Produkt: Płatki owsiane górskie marki Halina

Dostępne opakowania: 400g

Cena detaliczna: ok zł. 2,19

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF