W październiku na rynku pojawiła się nowa wódka czysta od Żołądkowej Gorzkiej.

Wódka w stu procentach wyprodukowana ze szlachetnego jęczmienia, która swoją wyjątkową czystość  i neutralny, łagodny smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym ziarnom.

 

 

Jęczmienna Żołądkowa Gorzka wyznacza nową klasę jakości w segmencie wódek popularnych. Jest to pierwsza produkowana w Polsce wódka, w całości powstająca
z jęczmienia. Dotąd te szlachetne ziarna zarezerwowane były jedynie do produkcji alkoholi
z półki premium i superpremium, podobnie jak proces wytwarzania wódek z jednolitego surowca. Żołądkowa Gorzka standard ten wprowadza na półkę wódek popularnych.

 

Gwarancja wyjątkowego smaku i nowej jakości Jęczmiennej Żołądkowej Gorzkiej kryje się
w starannie wyselekcjonowanych ziarnach. Tylko takie zboże nadaje tej wódce wyjątkowo neutralny smak i delikatny aromat.

Jęczmień to zboże o doskonałym rodowodzie. Szlachetne i wymagające. Do wyrobu wódki wykorzystywane niezwykle rzadko, głównie przez Skandynawów, jęczmień to także surowiec, z którego produkowane są whisky.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF