Świeże zioła, aromatyczna bazylia i dojrzałe w śródziemnomorskim słońcu pomidory to kwintesencja letnich smaków! Możesz je odkryć w nowych sosach Pesto Genovese Podravka i Pesto Rosso Podravka. Już dziś poczuj smak wakacji w Twojej kuchni!

pesto-genovese-podravkapesto-rosso-podravkaBazylia, nazywana przez wielu królową śródziemnomorskich ziół w połączeniu z oliwą z  oliwek, odpowiednio dobranymi proporcjami orzechów: nerkowca i pinii oraz znakomitymi serami Grana Padano i Pecorino zamknięte w słoiczku Pesto Genovese Podravka zabiorą Cię w kulinarną podróż do włoskiej Genui, skąd pochodzi słynne zielone pesto.

Jeśli dla Ciebie lato pachnie i smakuje pomidorami sięgnij po Pesto Rosso Podravka. Odnajdziesz aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem suszonych pomidorów dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu, orzechów nerkowca oraz serów Grana Padano i Pecorino.

Sosy Pesto Podravka to różnorodność zastosowań. Doskonale sprawdzą się w każdej kuchni, od nowoczesnej po tradycyjną. Szczególnie polecane są do dań kuchni śródziemnomorskiej – do makaronów,  bruschett, mozzarelli czy pizzy. Spróbuj także jak doskonale smakują jako dodatek do tostów, zapiekanek, tart warzywnych oraz dań mięsnych i rybnych.

Pesto Genovese Podravka i Pesto Rosso Podravka są łatwe w użyciu i można je stosować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkty są dostępne w wygodnych, 190 g słoiczkach.

Sięgnij po Pesto Podravka i poczuj smak wakacji w Twoich daniach!

Mini lasagne z pesto Podravka

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego
  • 125g Pesto Rosso Podravka
  • 12 płatów lasagne
  • 100g czerwonej cebuli
  • 50g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 75ml białego wina
  • 100g serka mascarpone
  • 1 jajko
  • 150ml śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 25g startego Parmezanu
  • 2 łyżeczki Vegety Śródziemnomorskiej

mini-lasagne-z-pesto-rosso-podravkaSposób przygotowania:

Lasagne ugotować i przeciąć na pół. Formy do muffinów posmarować masłem, włożyć po dwa kawałki płatów lasagne. Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony boczek, czosnek, mielone mięso i podsmażyć. Wlać wino i dusić, aż wyparuje. Doprawić Vegetą. Zdjąć z ognia, wymieszać z mascarpone, Pesto rosso Podravka i natką pietruszki. Farszem wypełnić formy na muffiny. Jajko wymieszać ze śmietaną i zalać foremki. Posypać Parmezanem i piec w 200°C około 35-40 minut.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF