Pesto – nowe śródziemnomorskie produkty od Podravki!
Świeże zioła, aromatyczna bazylia i dojrzałe w śródziemnomorskim słońcu pomidory to kwintesencja letnich smaków! Możesz je odkryć w nowych sosach Pesto Genovese Podravka i Pesto Rosso Podravka. Już dziś poczuj smak wakacji w Twojej kuchni!
Bazylia, nazywana przez wielu królową śródziemnomorskich ziół w połączeniu z oliwą z oliwek, odpowiednio dobranymi proporcjami orzechów: nerkowca i pinii oraz znakomitymi serami Grana Padano i Pecorino zamknięte w słoiczku Pesto Genovese Podravka zabiorą Cię w kulinarną podróż do włoskiej Genui, skąd pochodzi słynne zielone pesto.
Jeśli dla Ciebie lato pachnie i smakuje pomidorami sięgnij po Pesto Rosso Podravka. Odnajdziesz aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem suszonych pomidorów dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu, orzechów nerkowca oraz serów Grana Padano i Pecorino.
Sosy Pesto Podravka to różnorodność zastosowań. Doskonale sprawdzą się w każdej kuchni, od nowoczesnej po tradycyjną. Szczególnie polecane są do dań kuchni śródziemnomorskiej – do makaronów, bruschett, mozzarelli czy pizzy. Spróbuj także jak doskonale smakują jako dodatek do tostów, zapiekanek, tart warzywnych oraz dań mięsnych i rybnych.
Pesto Genovese Podravka i Pesto Rosso Podravka są łatwe w użyciu i można je stosować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkty są dostępne w wygodnych, 190 g słoiczkach.
Sięgnij po Pesto Podravka i poczuj smak wakacji w Twoich daniach!
Mini lasagne z pesto Podravka
Składniki:
- 500g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego
- 125g Pesto Rosso Podravka
- 12 płatów lasagne
- 100g czerwonej cebuli
- 50g wędzonego boczku
- 2 ząbki czosnku
- 75ml białego wina
- 100g serka mascarpone
- 1 jajko
- 150ml śmietany
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 25g startego Parmezanu
- 2 łyżeczki Vegety Śródziemnomorskiej
Lasagne ugotować i przeciąć na pół. Formy do muffinów posmarować masłem, włożyć po dwa kawałki płatów lasagne. Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony boczek, czosnek, mielone mięso i podsmażyć. Wlać wino i dusić, aż wyparuje. Doprawić Vegetą. Zdjąć z ognia, wymieszać z mascarpone, Pesto rosso Podravka i natką pietruszki. Farszem wypełnić formy na muffiny. Jajko wymieszać ze śmietaną i zalać foremki. Posypać Parmezanem i piec w 200°C około 35-40 minut.
Smacznego!
Dodaj komentarz