Składniki:

  • 1 perliczka
  • 2 cienkie płaty słoniny
  • 24 małe młode cebulki
  • 24 małe pieczarki
  • 1 serek topiony Złoty Ementaler SERTOP
  • 50 g masła
  • gruba sól
  • pieprz

perliczka pieczona z serkiem topionymPerliczkę umyć i osuszyć, do środka włożyć serek topiony posypany solą i pieprzem. Tuszkę obłożyć płatami słoniny, związać; zrumienić w brytfannie z połową masła, posypać solą i pieprzem. Cebulki obrać, pieczarki oczyścić. Smażyć na patelni w pozostałym maśle, aż do całkowitego odparowania wody, doprawić solą i pieprzem. Cebulki i pieczarki ułożyć wokół perliczki. Piec, często podlewając sosem. 60 min. w temp. 230°C, aż mięso zmięknie.

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Autor przepisu: Marta

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF