Od czasu do czasu każdy lubi zjeść coś niezdrowego, my nie jesteśmy gorsi 🙂

Ostatnio zrobiliśmy Panierowany ser, podany na sałacie z sosem wiśniowym.  Szkoda, że nie możemy Wam przekazać teraz tego smaku, ale zawsze możecie zrobić go sami. Uwierzcie- to nic trudnego!

 

Składniki:

1 Camembert
1 jajko
bułka tarta do panierowania
konfitura wiśniowa
sałata
owoce i warzywa do ozdobienia

Opis:

Schłodzonego camemberta obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej, ponownie w jajku i znów w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, kiedy już jest gorący wkładamy do niego ser.

W osobnym garnuszku rozgrzewamy konfiturę wiśniową.

W między czasie, zajmijmy się przygotowaniem talerza.

Nasza redakcja miała trochę czasu, więc na talerzu znaleźć wzorki z konfitury wiśniowej. Na nim sałata i owoce.

Na sałacie kładziemy usmażony ser ( warto po zdjęciu go z patelni odsączyć go na papierowym ręczniku). Na ser możemy położyć kawałek ananasa, a całość polewamy konfiturą wiśniową.

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF