W bogatej ofercie Grill&Fun każdy znajdzie dla siebie coś pysznego.
Soczyste, świeże mięsa czy różne rodzaje kiełbasek z tej serii są łatwe w przygotowaniu. Przyprawione, gotowe na ruszt, nie wymagają już bowiem wcześniejszej, czasochłonnej obróbki czy oczyszczania.Na pierwszy głód wyśmienite będą kiełbaski grillowe(4,49 zł/250g/1 opak.),szaszłyki drobiowe(8,99zł/500g/1 opak.) oraz kręciołki z boczku(5,99 zł/300g/1 opak.). Kiedy my będziemy zajadać się tymi smakołykami, na ogniu piec się będą już wyśmienite żeberka wieprzowe (19,99 zł/1000g/1 opak.),soczysta karkówka w różnych marynatach(7,49 zł/600g/1 opak.) i boczek(5,99 zł/300g/1 opak.), który najlepiej smakuje wypieczony na chrupko. Zwolenników drobiu uraczą natomiast delikatne sznycle z kurczaka (9,99 zł/500g/1 opak.) i filety z piersi kaczki (9,99 zł/320g/1 opak.).Do wszystkich tych dań polecamy sos barbecue (2,49 zł/ 270 g/ 1 opak.)lub musztardę(1,99 zł/ 250 g/ 1 opak.). Tym sposobem smakowite danie dla fanów grillowanego mięsa mamy już gotowe!www.kuchnialidla.pl

 

1

To i owo wrzuć na ruszt

Sztuka grillowania nie ogranicza się jednak tylko do mięs. W dostępnej od 29 kwietnia ofercie, w serii „Świeża ryba”, polecamy idealnego na grilla patroszonego labraksa (3,69 zł/100g.) oraz pstrąga tęczowego (2,19 zł/100g). Natomiast rarytasem, który ucieszy podniebienia amatorów kulinarnych delikatesów, będą z pewnością krewetki (12,99 zł/200g/1 opak.). Na   Ryneczku Lidla znajdziemy także bogaty wybór owoców i warzyw, które również doskonale uzupełnią piknikowe menu. Z grillowanych jabłek, gruszek, ananasów, brzoskwiń czy bananów przygotujemy pyszne i zdrowe desery. Warzywa natomiast wykorzystamy do komponowania szaszłykówi soczystych sałat, których smak możemy wzbogacić bałkańskim serem solankowym typu feta (3,29 zł/200g/1 opak.) lub jednym z trzech rodzajów sosów sałatkowych (2,49 zł/200g/1 opak.). Jeszcze tylko dodatek delikatnegoketchupu Mikadek(3,99 zł/450g/1 opak.)i idealny piknik gotowy!

Dla wszystkich osób, które lubią krzątać się w kuchni, proponujemy przygotowanie pysznego jogurtowego sosu greckiego własnego wyrobu, który świetnie uzupełni smak grillowanej karkówki. Potrzeba nam:

  • 1opakowanie jogurtu greckiego Pilos
  • 4 drobno posiekane cebulki dymki
  • 5 rozdrobionych ząbków czosnku
  • 1 posiekana papryczka chilli (bez pestek)
  • 4 łyżki posiekanych listków kolendry

Majówka to doskonały czas, by zainaugurować sezon grillowy i spędzić czas z przyjaciółmi oraz rodziną na świeżym powietrzu. Chcąc ten szczególny weekend zaplanować od A do Z, warto skorzystać z propozycji Grill&Fun, dostępnej w Lidlu od 29 kwietnia.Przygotowanie: Jogurt grecki mieszamy z posiekaną cebulką dymką i czosnkiem. Następnie dodajemy chilli bez pestek i kolendrę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF