Burger King zachęca do odkrycia prawdziwego smaku Ameryki i wprowadza nowe limitowane burgery. Chicago Supreme i New York Whopper to propozycje prosto z ojczyzny burgerów i ukłon sieci w stronę swoich amerykańskich korzeni. American Street Food menu dostępne będzie w restauracjach Burger King w Polsce do 14 listopada br.

bk_american_street_antyrama_1630x1230Chicago Supreme  to 100% grillowana na ogniu wołowina połączona z żółtym serem, świeżą sałatą, plastrami pomidora, prażoną cebulką i – jak na amerykańskiego klasyka przystało – plastrami chrupiącego bekonu. Wszystko to z dodatkiem prawdziwego amerykańskiego sosu Steakhouse oraz majonezu i zamknięte w zupełnie nowej bułce

New York Whopper to nowa, jeszcze bardziej amerykańska wersja legendarnego Whoppera, czyli 100% grillowana wołowina zatopiona w dwóch plastrach żółtego sera i sosie BBQ. Do tego klasyczne dodatki, takie jak świeża sałata i plastry pomidora, połączone z nadającymi burgerowi chrupkości: bekonem, prażoną cebulką i frytkami Criss Cut. Frytki Criss Cut, czyli chrupiące krateczki ziemniaczki, można zamówić również osobno.

Kęs historii

Pierwsza restauracja Burger King otwarta została 4 grudnia 1954 w Miami na Florydzie. Zaledwie 3 lata później do sprzedaży trafił WHOPPER®, sztandarowy burger amerykańskiej sieci, który nieprzerwanie znajduje się w menu restauracji i cieszy się mianem kultowego. Każdego dnia restauracje Burger King na całym świecie odwiedza ponad 11 milionów ludzi, a gdyby ustawić w szeregu wszystkie WHOPPER®’y zjedzone w ciągu ostatnich 50 lat, stworzoną w ten sposób drogą można by pojechać na Księżyc i z powrotem 10 razy. Znakiem rozpoznawczym restauracji Burger King są burgery przygotowane ze 100% wołowiny grillowanej na prawdziwym ogniu, a także świeże, krojone na miejscu warzywa i aromatyczne sosy.

Więcej informacji na: www.burgerking.pl, www.facebook.com/BurgerKingPolska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF