Nowości w Sphinx i Chłopskie Jadło ze smakiem kurek i nie tylko
Sphinx i Chłopskie Jadło, sieci należące do Sfinks Polska, wprowadzają nowe wkładki do menu. Na gości restauracji Sphinx czekają „Nowości ze smakiem kurek i koperku”, zaś klienci Chłopskiego Jadła spróbować mogą sezonowych propozycji z oferty „Rabarbar, kurki i młode warzywa”.
Najnowsza oferta restauracji Sphinx „Nowości ze smakiem kurek i koperku” obejmuje sześć dań. Goście mają do wyboru dwie przystawki – jogurtowy „Chłodnik perski” z ogórkiem, rodzynkami, szczypiorkiem i koperkiem oraz „Crostini z kurkami” – kromki pieczywka czosnkowego z kurkami posypane parmezanem. Wkładka zawiera też trzy mięsne propozycje serwowane z tymi grzybami – grillowane plastry polędwiczki wieprzowej, stek z argentyńskiego angusa i shoarmę, a także jedno danie rybne – panierowany filet z dorsza z dodatkiem limonki i koperku. Uzupełnieniem są orzeźwiające napoje, m.in. Pepsi Green z nutą limonki i mięty. Z oferty skorzystać można we wszystkich restauracjach Sphinx do 22 sierpnia br.
Sezonowe smaki czekają także na gości restauracji Chłopskie Jadło. Wkładka „Rabarbar, kurki i młode warzywa” to pięć potraw stworzonych z użyciem tych składników. Są wśród nich tradycyjny chłodnik buraczkowy z jajkiem przepiórczym, kurki posypane serem góralskim na pajdzie chleba wiejskiego, a także trzy dania główne – pieczona polędwiczka na puree rabarbarowym w towarzystwie kaszy pęczak i cukinii, grillowana pierś z kurczaka z kurkami w śmietanie oraz ziemniakami z koperkiem, a także „Juki ułańskie” – kieszonki ze schabu nadziewane boczkiem, cebulą i pieczarkami, podawane z duszoną kapustą, ziemniakami z koperkiem i sosem pieczeniowym. W najnowszej wkładce znajdziemy też orzeźwiającą cytrynową lemoniadę ze świeżą limonką i miętą. Oferta „Rabarbar, kurki i młode warzywa” obowiązuje w całej sieci Chłopskie Jadło do 30 sierpnia br.
– Lato to wyjątkowy czas, kiedy możemy cieszyć się wykwintnym smakiem kurek. Również młode warzywa znane nam z tradycyjnej polskiej kuchni, takie jak na przykład ziemniaki, kapusta czy buraczki, są teraz najsmaczniejsze w całym roku. Tych apetycznych akcentów nie mogło zatem zabraknąć w menu naszych sieci. Przygotowaliśmy dla gości wyjątkowe propozycje, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom sezonowych smaków – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej sieciami Sphinx i Chłopskie Jadło.
Dodaj komentarz