NOWOŚĆ! Piwo pszeniczne, niepasteryzowane i klarowne – Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne.
Browarnicy z Sierpca uwarzyli pierwsze w Polsce niepasteryzowane i klarowne piwo pszeniczne, które pije się równie dobrze jak jasne pełne.Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i autorskiej recepturze piwowarów z Sierpca smakosze będą mogli delektować się zawsze świeżym,łagodnym i przejrzystym piwem górnej fermentacji – Kasztelanem Niepasteryzowanym Pszenicznym.
Doskonały smak pszenicznego, pijalność jasnego pełnego
W drugiej połowie kwietnia konsumenci mogą spróbować Kasztelana Niepasteryzowanego Pszenicznego- pierwszego w Polsce piwa, warzonego ze słodu pszenicznego i jęczmiennego, które jednocześnie jest niepasteryzowane i zachowuje przejrzystość charakterystyczną dla jasnego pełnego piwa. Brak mętności daje poczucie, że smak nowego Kasztelana jest zdecydowanie lżejszy i delikatniejszy niż klasycznych piw pszenicznych. Z tego powodu Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne może być ciekawym wyborem dla osób lubiących klasyczne lagery jak i wielbicieli piw pszenicznych.
Górna fermentacja, niepasteryzowane, zawsze świeże
Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne jest zawsze świeży ze względu na brak pasteryzacji. Jest to piwo, które daje konsumentowi możliwość doświadczenia pełnego bukietu smakowego – „prosto z natury”.Jako typowe piwo pszeniczne powstaje w procesie górnej fermentacji czyli w wyższej temperaturze 16–30°C. Ten typ fermentacji sprzyja powstaniu wielu związków zapachowych, składających się na bukiet piwa.Wyczujemy w nim smak drożdży, delikatną kwaskowość oraz nuty goździkowe i bananowe, a także stonowaną goryczkę. Dzięki temu, piwo pszeniczne jest doskonałym wyborem, gdy mamy ochotę na lżejsze i bardziej orzeźwiające smaki.
– Nasza nowość otworzy na pszeniczne smaki tych smakoszy piwa, którzy do tej pory gustowali tylko w typowych jasnych pełnych. Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne ma bowiem smak i jakość pszenicy, przejrzystość i pijalność lagerów – podkreśla Łukasz Kwiatkowski, senior brand manager marki Kasztelan
Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne najlepiej podawać w temperaturze 4-7oC. Doskonale podkreśli smak zarówno potraw z grilla jak i dań przygotowanych na bazie drobiu, ryb, owoców morza lub serów.
Kasztelan Niepasteryzowane Pszeniczne jest dostępne na terenie całego kraju w butelce 0,5 litra w rekomendowanej cenie 2,69 zł oraz w puszce 0,5 litra w rekomendowanej cenie 2,99 zł.
Dodaj komentarz