Nowość! Laska Wanilii Bourbon z Madagaskaru od Dr. Oetkera
Wanilia Bourbon to najszlachetniejsza odmiana wanilii ceniona na całym świecie za kremowy, słodki i pełny smak. Jej nazwa pochodzi od dawnej nazwy wyspy Reunion z archipelagu położonego nieopodal Madagaskaru i nie ma nic wspólnego z popularnym trunkiem o tej samej nazwie.
Już od listopada do produktów Dr. Oetkera dołączy Laska wanilii Bourbon pochodząca z ojczyzny najlepszej wanilii –Madagaskaru. Dzięki starannej selekcji strączków i osłonie szklanej fiolki laska zachowuje odpowiednią mięsistość i elastyczność oraz 100% esencji waniliowego smaku.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych. Jest składnikiem wielu przepisów, coraz chętniej wykorzystywanym w polskich domach i popularnych mediach.
Dodaj komentarz