Aromatyczne dania główne, zdrowe sałatki i wykwintne desery pojawiły się w odświeżonym menu PAUL. Restauracja wprowadza kolejne francuskie smaki i zaprasza gości na prawdziwą ucztę dla zmysłów. Nowe dania są już dostępne w lokalu przy ul. Emilli Plater 53 w Warszawie.

Paul Polska przy Emilli Plater 53 w WarszawieKlasyczne francuskie smaki w nowej oryginalnej odsłonie to gwarancja niecodziennych wrażeń kulinarnych. Już teraz klimat wyrafinowanego stylu życia mieszkańców Paryża można poczuć także w sercu Warszawy. Wiosenna eksplozja smaku w PAUL to propozycja  dań lunchowych, obiadowych i deserowych w przystępnych cenach.

Wielbicielom lekkiego i pożywnego posiłku PAUL proponuje trzy nowe sałatki podawane z chrupiącą grzanką. Pierwsza propozycja to Tabbouleh w sosie libańskim z kaszą bulgur, warzywami i smażonym kurczakiem. Nietypowym łączeniem smaków zaskoczy sałatka
ze smażonej wątróbki z burakami, malinami i orzechami laskowymi, ułożona na świeżym szpinaku. Specjalnie dla wegetarian PAUL przygotował także pieczonego buraka okruszonego kozim serem i orzechami włoskimi,podawanego na świeżej, chrupiącej rukoli.

Żeberka wieprzowe w winiaku CalvadosMenu wzbogacone zostało także o nowe dania główne. Szef kuchni zaprasza na solę w złocistej panierce, podawaną na szpinaku z ziołowym puree, tymiankiem, natką pietruszki i szczypiorkiem. Poza tym warto zwrócić uwagę na polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie śliwkowym, okraszone intensywnym smakiem Brandy z ryżem oraz surówką z kopru włoskiego, selera naciowego i jabłka. Do menu dołączyły także: pieczona pierś z kurczaka w winnym sosie estragonowym, żeberka wieprzowe w winiaku Calvados oraz łosoś zapiekany pod pierzynką z pora i selera.

Zapraszamy także do skosztowania wykwintnych deserów i ręcznie robionych słodyczy.

W odświeżonym menu pojawią się nowe tartaletki wypiekane ze słodkiego ciasta, wypełnione kremem patisserie, udekorowane świeżymi sezonowymi owocami.

Poza nowościami, w stałej ofercie PAUL znajdują się pełnowartościowe śniadania, ciepłe kanapki ze świeżo wypiekanego chleba pain de mie, hamburgery ze 100% wołowiny, wytrawne i słodkie naleśniki, tarty i quiche. W menu są również desery i ciasta,
w tym ręcznie robione słodkie eklery i karmelizowane napoleonki wypełnione aksamitnym creme patisserie, czy klasyczne francuskie makaroniki migdałowe w pięciu smakach.

PAUL oferuje również wybór najwyższej jakości aromatycznych kaw i herbat, a także świeżo wyciskane soki, orzeźwiające lemoniady, napoje gazowane oraz starannie wyselekcjonowane alkohole.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF