Nowe rubryki, sprawdzone przepisy, praktyczne rady, apetyczne zdjęcia oraz nowa szata graficzna, to zmiany jakie od 5 lutego br. wprowadza magazyn „Palce Lizać”- wtorkowy dodatek do „Gazety Wyborczej”.


Layout 1W nowej odsłonie magazynu kulinarnego „Gazety Wyborczej” czytelnicy znajdą nowe rubryki, m.in. „dania na co dzień”, w której redakcja proponuje przepisy na zdrowe i lekkie dania do przygotowania na szybko z łatwo dostępnych sezonowych produktów. Potrawy na specjalne okazje, czytelnicy znajdą w dziale „obiad świąteczny”. Nie zabraknie też popularnych rubryk jak „na słodko”, „warto wiedzieć” czy „supermarket”.

 

Zmiany w warstwie graficznej magazynu, które proponuje Julita Tatyrża (kierownik artystyczny magazynu „Kuchnia”, współpracująca z dodatkiem „Palce Lizać”), to nowoczesna, przejrzysta makieta z większą liczbą zdjęć i nowa okładka nawiązująca do obecnych trendów w magazynach.

 

Chcemy promować zdrową,  lekką kuchnię. Proponujemy czytelnikom przepisy, które ułatwią przygotowanie codziennych posiłków. Prezentujemy także przepisy na dania bardziej wykwintne, na których przygotowanie mamy więcej czasu w weekend. Mam nadzieję, że ciekawe dania i piękne zdjęcia zachęcą czytelników „Palce Lizać” do odkrywania nowych kulinarnych smaków. – mówi Małgorzata Welman, redaktor naczelna „Palce Lizać”.

 

W najnowszym wydaniu czytelnicy dowiedzą się, jak krok po kroku przygotować chleb z domowym żurem oraz jak wybrać dobre awokado i co z niego przyrządzić. W rubryce „dania na co dzień” redakcja proponuje w tym tygodniu między innymi zupę z czerwonej cebuli i rybę w mleku kokosowym. Na niedzielny obiad zaś schab nadziewany winogronami oraz lekki kapuśniak.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF